بسم الله الرحمن الرحيم
طبعا انا مليش فى الاكل والكلام دة بس انا بحب الحواوشى جداااااااااااااااااااااااااا
اكتر من الكباب والكفتة والمكرونة البشاميل اللى بعشقهم بردة
بس الحواوشى دة حالة خاصة ...مش عاوز اطول عليكو زمانكو مستنين الطريقة
بس ملحوظة صغيرة : اللى هيجيلو تلبك معوى ..مليش فية ..معرفوش ولا اكنك شوفت الموضوع من اصلة . :)
ـــــــــــــــــ
انا جبتلكم اكتر من طريقه لعمل الحووشى يا رب يعجبوكووووووووو
والان مع الشيف حليم جنرال الاماكن
الطريقه الاولى المقادير
_2/1ك لحمه مفرومه _ 10حبات فلفل حار _ حبه طماطم _ 2بصله كبيره _ ملعقه فلفل اسمر _ ملعقه بهارات - 2/1 ملعقه جنزبيل وقرفه _ 4 رغيف عيش بلدى _الطريقه _ نضع جميع المقادير فى الخلاط ماعدا اللحمه ونضربها ثم نضعها فى اناء ونضع معها اللحمه ونقلبها جيدا ثم نضعها فى الخبز وهذا المقدار يعمل 5 او6 من الخبز البلدى _نضع طاسه على النار وبها قليل من الزيت ونتركها حتى تسخن جدا ثم نبلل ارغفه الحواوشى بالماء ثم نضعها فى الزيت ونهدىء عليها النار ونتركها حتى يحمر الوجه جيدا ثم نقلبها على الوجه الاخر ونتركها حتى تنضج
_الطريقه الثانيه
_ نفس الطريقه ولكن بنستعمل الخبز الشامى بدلا من الخبز البلدى وهتعجبكم اكتر _اما
الطريقه الثالثه
فهى الحواوشى الاسكندرانى وهنا ممكن نستعمل نفس مقادير اللحمه المفرومه او السجق وبنستعمل العجين بدلا من الخبز _طريقه عمل السجق _نفس مقادير اللحمه المفرومه لكن بنقطع جميع المقادير باسكين ونقلبها مع بعض كوبس _ طريقه عمل العجينه _المقادير _ 2/1 كيلو دقيق _ 2بيضه _ 2ملعقه كبيره خميره فوريه _ 4/1 كوب زيت _ 4/3 كوب ماء _ الطريقه _نضع جمبع المقادير فى اناء عميق ونعجنها جيدا ثم نتركها حتى تخمر ثم نأخذ العجينه ونشكلها دوائر بججم الرغيف وتكون بسمك ورقه الكرتون ثم نضع دائره من العجين ونضع في وسطها الحشوه ثم نضع دائره اخرى ونلصق الدائرتين ببعض من الاحرف بالضغط عليها باطراف الاصابع ثم نضعها فى فرن متوسطه الحراره
بالهنا والشفا