[center بسم الله الرحمن الرحيم
كل عام وانتو بالف خير
اليوم جايبة لكم تشيز كيك باللبنة اتمنى يعجبكو
وفى انتظار ردودكو الحلوة
المقادير:
2 كاسة دقيق ابيض
كاسة الا ربع زبدة جامدة
كاسة سكر بودره
نصف كاسة لبنة
ملعقة صغيرة(التى تستعمل للشاى) بكنج بودر
بيضة
علبة جبن
ربع كاسة سكر بودره
بيضة
نصف كاسة لوز مسلوق و مبشور
نصف كاسة مربى الكرز
صينية متوسطة
الطريقة:
1-انخلى الدقيق و ضعيه فى زبديه وضعى عليه كاسة السكر و كاسة زبدة ويخلط بالخلاط الكهربائى
2-خذى من خليط الدقيق نصف كاسة و ضعيها جانبا(حطيها على جنب اوعى تستعمليها )
3-ضعى على خليط الدقيق الذى فى الزبدية اللبنة و البيضة و البكنج بودر و يعجن الجميع باليد
4-افردى العجينة فى الصينية واتركى حافة على جدارها
5- اخلطى الجبنة مع ربع كاسة السكر وبيضة بالخلاط الكهربائى و اسكبيه على العجينة بالتساوى
6-ضعى المربى فوق طبقة خليط الجبنة بالتساوى
7-خذى نصف كاسة خليط الدقيق(اللى حطيناها على جنب زمان)
واخلطيها مع اللوز و ضعيه فوق المربى(للتزيين)
8-توضع فى فرن بعدما تغطى على نار هادئة لمدة 45دقيقة وارفعى الغطاء حتى يصبح الوجه ذهبى اللون واتركيها تبرد و تقدم[/center]